Beranda Blantika Dangdut Video Lirik Lagu Banyuwangi Legendaris – Pati Geni

Video Lirik Lagu Banyuwangi Legendaris – Pati Geni

24 Views

Video dan Lirik Lagu Banyuwangi Legendaris Pati Geni 
Pencipta Lagu: Wiroso 
Dipopulerkan oleh: Ine Rahayu, Reny Farida

Manuk ulung tulungono
Kangen iki sampekeno
Isun kari bingung
Koyo wader keneng tubo

Timun gantung
Sun labui, awak riko
Masio urip iki
Gantung nyowo sun lilakeno

Gadung merambat, sing gelawat
Sing biso sambat…
Ngitungi dino kapan
Sampek dalu, kantru-kantru

Wis kadung ati iki
Riko taleni
Sewu sumpah kari betah
Riko dewek luput janji

CHORUS
Gunung Raung sepiro duwure
Arep sun langkahi seru kangene
Sun puasani, ngebleng pati geni
Kecaruko sisik melik, kembange ati
^
Setan paran hang nemplek dyane
Sampek lali nang semayane
Ojo mangan sawine
Mangano kelembene

Ojo iling saikine, ilingo bengene
Wong loro dulang-dulangan
Sak piring ajang keloronan

CHORUS
Gunung Raung sepiro duwure
Arep sun langkahi seru kangene
Sun puasani, ngebleng pati geni
Kecaruko sisik melik, kembange ati
***
HAFALKAN JUGA
Lirik Lagu Hits Banyuwangi – Loro Pikir

Pati Geni lagu Banyuwangi legendaris yang sudah dirilis ulang dalam berbagai versi. Lagu Pati Geni merupakan karya terakhir Wiroso maestro biola Banyuwangi.

Wiroso salah satu pionir kesenian musik tradisional Kendang Kempul Banyuwangi. Pionir Kendang Kempul lainnya adalah Bung Sutrisno dan Suroso.

Beberapa penyanyi top Banyuwangi yang pernah menyanyikan Pati Geni yaitu Ine Rahayu, Reny Farida, Suliyana dan Syhaiba Saufa.